In 2009 heeft de VNVF door TNO een onderzoek laten uitvoeren naar de onderhoudstoestand van verkeersborden. Tot grote zorg kwam daar uit, dat er in meer dan 10% van de aangetroffen gevallen sprake was van direct gevaarlijke situaties door slecht onderhoud.
Om verzekerd te zijn van een goed onderhouden bordenbestand bieden wij de cursus K2 aan waarin wordt geleerd welk proces moet worden doorlopen en welke verkeerssituaties vragen om beheers- en onderhoudsmaatregelen. De cursus is gebaseerd op de CROW Richtlijn 188.
Met de toegenomen financiële druk op de gemeentelijke begroting wordt een goed beleid voor beheer- en onderhoud des te belangrijker. Na afloop van de cursus bent u in staat om zelfstandig zorg te dragen voor een schoon, heel en veilig, bordenbestand.
Verkeerskundigen, wegbeheerders, verkeersbordenbeheerders.
Kennisoverdracht en praktijkoefening.
De praktijkcursus K2 omvat 5 onderwerpen waarmee een basis wordt verkregen voor het zelfstandig kunnen beheren en onderhouden van verkeersborden en wegmarkeringen. Verkeerslichten worden niet in deze cursus behandeld. Tijdens de cursus worden de volgende vragen beantwoord:
Verdeeld over de 4 dagdelen worden de volgende onderwerpen behandeld:
In de cursus K2 wordt gedurende de eerste drie dagdelen via foto’s en filmpjes uit de dagelijkse praktijk kennis overgebracht over beheer en onderhoud van verkeersmaatregelen. Op het eerste dagdeel wordt stilgestaan bij de verantwoordelijkheid van de wegbeheerder voor goed onderhouden verkeersmaatregelen, Tijdens de tweede en derde cursusdag wordt ingegaan op het te doorlopen proces om tot een goed beheer- en onderhoudsplan te komen. Het vierde dagdeel is een praktijkdag, waarin met de opgedane kennis ervaring wordt opgedaan aan de hand van een inventarisatie en inspectie op locatie. De gegevens hieruit worden beoordeeld en een beheer- en onderhoudsplan wordt uitgewerkt.
De deelnemer is aan het einde van de cursus in staat zijn om de aard van geconstateerde bevindingen op een desbetreffende verkeerssituatie nauwkeurig vast te leggen. Vervolgens kan de cursist beoordelen en adviseren hoe de verkeersmaatregelen het beste beheerd en onderhouden kunnen worden.
De cursus K2 duurt 16 uur en is ingedeeld in 4 dagdelen van elk 4 uur. De cursus kan worden gegeven van 08:00 tot 12:00 uur op een vaste dag per week, verspreid over 4 achtereenvolgende weken. Ook kan de cursus worden gevolgd in 2 dagen van 08.00 uur tot 17.00 uur op een vaste dag per week, verspreid over 2 achtereenvolgende weken.
Incompany bij u op locatie is mogelijk
Open inschrijving is mogelijk
Bekijk hier alle data en locaties
Minimaal 6 en maximaal 16 per cursusdag
De kosten komen op € 600,00 per cursist.
Vraag naar onze prijs voor een cursus bij u in-company.
Voor koffie, thee en een lunch wordt gezorgd. De deelnemer krijgt een cursusmap mee als naslagwerk. Nadat het praktijkgedeelte met goed gevolg is afgelegd ontvangt u een Certificaat, wat 5 jaar geldig blijft. Indien de toets minder goed is gemaakt ontvangt u een Bewijs van deelname.
Geen verkeerskundige voorkennis nodig.
A&O
Als u behoefte heeft om uw bordenbestand te gaan saneren bevelen wij aan om de cursus K4 of de cursus K8 te volgen. In die cursussen wordt uitgebreid stilgestaan bij de specifieke toepassing en saneringsregels van de verkeersborden uit de hoofdstukken A t/m N.
Aanmelden