Artikel 5 Arbowet verplicht elke werkgever in een inventarisatie en evaluatie schriftelijk vast te leggen welke risico's de arbeid voor de werknemers met zich brengt. Deze risico-inventarisatie en -evaluatie bevat tevens een beschrijving van de gevaren en de risico-beperkende maatregelen en de risico's voor bijzondere categorieën van werknemers. Een plan van aanpak, waarin is aangegeven welke maatregelen zullen worden genomen in verband met de bedoelde risico's en de samenhang daartussen, maakt deel uit van de risico-inventarisatie en -evaluatie.
Bij werkzaamheden aan de weg lopen zowel wegwerkers als weggebruikers gevaar. Door de specifieke kenmerken van de weg, het verkeer en het werk te inventariseren en te analyseren kan in een plan van aanpak tot een juiste beslissing en uitwerking worden gekomen. Wij bieden hiervoor een 3-daagse verdiepingscursus aan.
Deze cursus is speciaal bedoeld voor werkvoorbereiders, wegbeheerders, projectleiders en verkeerskundigen die zich willen specialiseren in het planvormingsproces.
Tijdens de cursus worden vier vragen beantwoord:
In deze 3-daagse cursus leer je om via een gestandaardiseerd stappenplan te komen tot de meest veilige wegafzetting. Per dag wordt er een speciaal thema behandeld. De indeling hiervan is als volgt:
Met behulp van een gestandaardiseerd stappenplan en 3 praktijkcases wordt geleerd om een risico-inventarisatie te houden, de risico’s te analyseren en om te zetten in een plan van aanpak, met een afzettings- en omleidingsplan, die verkeersjuridisch verantwoord is toe te passen.
Via foto’s en filmpjes uit de dagelijkse praktijk wordt de benodigde kennis overgebracht. Inzicht wordt verkregen door het uitwerken 3 praktijksituaties, waarbij geleerd wordt te werken met systematisch te doorlopen gestandaardiseerd stappenplan.
Na afloop van de cursus ben je in staat om in de dagelijkse praktijk een risico-inventarisatie te houden, de risico’s te analyseren. Aan de hand van een gestandaardiseerd stappenplan, wat voldoet aan artikel 5 Arbowet een plan kan je een plan van aanpak uitwerken en omzetten in een afzettings- en omleidingsplan.
De cursus duurt 3 dagen, begint elke dag om 08.30 uur en eindigt om 16.30 uur.
Wij geven deze cursus zowel incompany bij jou op locatie, als via open inschrijving op verschillende locaties verspreid door Nederland. Bekijk hier alle data en locaties.
De eerste en derde cursusdag worden verspreid door Nederland op verschillende locaties gegeven. De tweede dag wordt centraal in Utrecht gegeven omdat daar op locatie stapsgewijs een werksituatie geïnventariseerd en geanalyseerd wordt. Vervolgens worden op de derde dag de verschillende oplossingen afgewogen en de beste oplossing wordt uitgewerkt in een afzettings- en omleidingsplan.
Wij werken met groepen van minimaal 6 en maximaal 16 deelnemers per cursusdag.
De kosten komen op € 900,00 per cursist.
Vraag naar onze prijs voor een cursus bij u in-company.
Tijdens de cursusdagen wordt gezorgd voor koffie, thee en een lunch. Je krijgt een cursusmap, wat als naslagwerk kan dienen.
Na afloop ontvang je een certificaat bij het behalen van een voldoende voor de gegeven toetsen en anders een bewijs van deelname.
Het is van belang dat je de kennis bezit die wordt overgedragen in de basiscursus C1 'Afzettingsplannen 96b' en de vervolgcursus C2 'Verkeersafwikkeling 96b'.
Wil je nog meer leren, dan bevelen wij de andere cursussen uit de Leergang 'TVM-specialist' aan.
Aanmelden